1. Home
  2. Recepten
  3. Cheddarkaas
  4. SHEPHERDS PIE

SHEPHERDS PIE

  • Engels, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2002

Ingrediënten 4 personen


500g Minced Lamb = 500 gram lamsgehakt-
800g Potatoes = 800 gram aardappelen-
1 large Carrot = 1 grote wortel-
1 large Onion = 1 grote ui-
60ml Milk = 60 ml melk-
30g Butter = 30 gram boter-
50g Cheddar (Mature) = 50 gram Cheddarkaas (belegen)-
200ml Beef Stock = 200 ml runder bouillon-
1 tablespoon Tomato Puree = 1 eetlepel tomate puree-
1 tablespoon Vegetable Oil = 1 eetlepel zonnebloem olie-
1 tablespoon Flour = 1 eetlepel bloem-
1/2 teaspoon Rosemary (dried) = 1/2 theelepel rosemarijn (gedroogd)-
1/2 teaspoon Thyme (dried) = 1/2 theelepel thijm (gedroogd)-
Salt = zout-
Black Pepper = zwarte peper



Shepherd's pie
Shepherd's pie

(uit Engeland) Van:
"Wilma"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. verwarm de oven voor op 200 oC. Snij de ui en wortel in stukjes. Verwarm de olie in een grote braadpan en voeg de ui en wortel toe. Fruit dit circa 5 - 8 minuten onder af en toe roeren tot de ui licht bruin gekleurd is. Schil in de tussentijd de aardappels, snij ze in 4-en en kook ze.

Bereidingswijze

2. Voeg het lamsgehakt toe aan het ui, wortel mengsel en bak alles circa 10 minuten, zodat het gehakt korrelig en rul wordt.

3. Strooi de bloem bij het mengsel. Voeg de bouillon, de rosemarijn, thijm en tomaten puree toe. Kruiden met wat zwarte peper. Laten sudderen voor zo'n 15 minuten, tot het vocht is verdampt.

4. Maak van de aardappels met wat boter een melk een smeuige puree. Rasp de kaas door de puree met een snufje zout.

5. Voeg eventueel aan het vleesmengsel nog wat zout toe, (ben voorzichtig als je bouillon van een blokje hebt gemaakt waar al zout in zit). Breng het vleesmengsel over in een ovenschaal en bedk dit met de aardappelpuree. Breng met een vork wat richels aan in de puree.

6. Bak de Shepherds Pie circa 35 - 40 minuten totdat de aardappel licht bruin is gekleurd.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Note : Wil je in plaats van lamsgehakt rundergehakt gebruiken dan heb je COTTAGE PIE..smakelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top