Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. SHEPHERDS PIE

SHEPHERDS PIE

Door: llheks

Shepherd's pie
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-08-2002

(uit Engeland) Van:
"Wilma"

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


500g Minced Lamb = 500 gram lamsgehakt-
800g Potatoes = 800 gram aardappelen-
1 large Carrot = 1 grote wortel-
1 large Onion = 1 grote ui-
60ml Milk = 60 ml melk-
30g Butter = 30 gram boter-
50g Cheddar (Mature) = 50 gram Cheddarkaas (belegen)-
200ml Beef Stock = 200 ml runder bouillon-
1 tablespoon Tomato Puree = 1 eetlepel tomate puree-
1 tablespoon Vegetable Oil = 1 eetlepel zonnebloem olie-
1 tablespoon Flour = 1 eetlepel bloem-
1/2 teaspoon Rosemary (dried) = 1/2 theelepel rosemarijn (gedroogd)-
1/2 teaspoon Thyme (dried) = 1/2 theelepel thijm (gedroogd)-
Salt = zout-
Black Pepper = zwarte peper



Voorbereiding

1. verwarm de oven voor op 200 oC. Snij de ui en wortel in stukjes. Verwarm de olie in een grote Braadpan en voeg de ui en wortel toe. Fruit dit circa 5 - 8 minuten onder af en toe roeren tot de ui licht bruin gekleurd is. Schil in de tussentijd de aardappels, snij ze in 4-en en kook ze.

Bereidingswijze

2. Voeg het lamsgehakt toe aan het ui, wortel mengsel en bak alles circa 10 minuten, zodat het gehakt korrelig en rul wordt.

3. Strooi de bloem bij het mengsel. Voeg de bouillon, de rosemarijn, thijm en tomaten puree toe. Kruiden met wat zwarte peper. Laten sudderen voor zo'n 15 minuten, tot het vocht is verdampt.

4. Maak van de aardappels met wat boter een melk een smeuige puree. Rasp de kaas door de puree met een snufje zout.

5. Voeg eventueel aan het vleesmengsel nog wat zout toe, (ben voorzichtig als je bouillon van een blokje hebt gemaakt waar al zout in zit). Breng het vleesmengsel over in een Ovenschaal en bedk dit met de aardappelpuree. Breng met een vork wat richels aan in de puree.

6. Bak de Shepherds Pie circa 35 - 40 minuten totdat de aardappel licht bruin is gekleurd.

Serveertip

Note : Wil je in plaats van lamsgehakt rundergehakt gebruiken dan heb je COTTAGE PIE..smakelijk



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top