1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Spinazie
  5. SCHAPENKAAS IN RIJST-VELLETJE met spinazie

SCHAPENKAAS IN RIJST-VELLETJE met spinazie

  • Chinees, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2002

Ingrediënten


700 gr.verse bladspinazie / 16 rijstvellen /50 gr.groene olijven zonder pit / 200 gr. pittige schapenkaas / 1 ei / 50 ml.melk / zout en peper,nootmuskaat / / 3 el sesamzaad / 1 bosje bieslook / olie om te frituren.


Verder heb je nodig


Pan met olie


EEN LEKKER BORRELHAPJE

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De spinazie wassen en van de steeltjes ontdoen en 1 min. in kokend water blancheren In een vergiet leggen afspoelen met koud water en goed uit laten lekken / de rijstvellen volgens de aanwijzing op de verpakking in water weken / Vervolgens op een katoenen doek uitspreiden ,daarbij telkens 2 vellen opelkaar leggen en deze met keuken papier droogdeppen /De olijven klein snipperen / de schapen kaas in grove stukken verbrokkelen en samen met de olijven, het ei en zoveel melk pureren tot het een smeuige massa ontstaat / Met zout en peper en nootmuskaat op smaak brengen / Het seamzaad in een droge koekepan roosteren / De spinazie met het sesamzaad door het kaas mengsel scheppen / Het schapenkaas mengsel over de dubbele rijstvellen verdelen zodat het in het midden van de vellen komt te liggen./ de rijstvellen dicht vouwen zodat er een soort pakketje ontstaat met een soort frutsel er bovenop dit dicht strikken met de bieslooksprietjes.

Bereidingswijze

Een grote ondiepe pan voor een derde vullen met olie en deze verhitten tot ca 180-190 graden / De buideltjes een voor een met een schuimspaan in de olie laten zakken en goudbruin frituren / Let op dat de buideltjes niet tegen elkaar aankomen want dan gaan ze aan elkaar plakken / Even uit laten lekken op keukenpapier

Serveertip

Serveren op een blaadje sla en wat chilisaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ine61


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ine61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top