Kabeljauw in saffraansaus met garnaaltjes

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-08-2002

Tja, natuurlijk nog lekkerder met tongfilet.
Voor de liefhebber zalm ipv kabeljauw.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 300 gram kabeljauwfilet
- 50 gram Hollandse garnalen
- 1 pakje houdbare room of bekertje creme fraiche

- flinke scheut citroensap
- zout, peper
- paar draadjes saffraan
- halve pot visfond of ,5 deciliter visbouillon van een blokje
- evt half knoflookteentje, geperst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote koekenpan of vispan
Sauspannetje

Voorbereiding

Vis af spoelen onder koude kraan. Droogdeppen met keukenpapier.
Zout en peper erover strooien.

Bouillon maken of fond verwarmen.Eventueel knoflook erbij doen. Room en saffraan erdoor mengen. Als het nodig is wat zout toevoegen.

Vis in 10 minuten zachtjes gaar stoven met citroensap ( deksel op de pan)

Visvocht bij saus doen en de garnaaltjes even meewarmen met de saus.

Bereidingswijze

Als je je kiest voor tongfilet, dan in 5 minuten garen ipv 10 minuten.

Serveertip

De saus op bord schenken en de vis daarop scheppen. Garneren met wat peterselie en /of schijfje citroen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten