Kaiserschmarren

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2002

oostenrijk; van "Manda"

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr bloem
3 eieren
3 dl melk
2 pakjes vanillesuiker
60 gr boter
suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Van de bloem, eierdooiers, melk en vanillesuiker een beslag maken.
Het stijfgeklopte eiwit toevoegen.
Hiervan met de boter pannekoeken van 1 cm dik, langzaam aan beide
kanten heel licht bakken.
Met lepel en vork de koek in de pan in ongelijke stukken
verdelen en dan onder herhaaldelijk keren de
stukken aan beide kanten vlug goudbruin bakken.
De Kaiserschmarren voor het opdienen met suiker bestrooien
en met (meestal rode) compote/jam serveren.

Serveertip

Als variatie kan men 75 gram gewassen rozijnen door het beslag mengen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

fluo avatar
fluo 04-02-2007

Wij hebben gisteravond genoten van de Kaisersmarren.

fluo avatar
fluo 02-02-2007

Jum jum drie maal raden wat wij dit weekend gaan eten. Ik zal een berichtje posten als ie gelukt (of niet) is. Hij gaat in ieder geval mee. Groentjes, Fluo

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten