1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Tabouleh
  6. tabouleh van mosselen

tabouleh van mosselen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2002

Ingrediënten 4 personen


1 rode paprika
1 courgette
3 sjalotten
2 tenen knoflook
3 takjes rozemarijn
4 tomaten, ontveld (vers of blik)
3 takjes koriander
1 citroen
400 gr. couscous (instant)
4 eetlepels olijfolie
1 glas witte wijn
2 kg mosselen



Nu de mosselen nog zo duur zijn komt dit gerecht goed van pas. Normaliter reken je een kilo mosselen per persoon. Voor dit recept kun je volstaan met de helft.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd alle groenten fijn en verdeel ze in twee porties.
Bereid de couscous volgens de verpakking. Fruit de helft van de groenten in twee eetlepels olijfolie en voeg deze nadat ze beetgaar zijn (ongeveer 8 minuten in een wok of hapjespan) aan de couscous toe. Zet apart.

Zet in een grote pan de overige groenten aan in twee eetlepels olijfolie en voeg de mosselen toe. Giet de wijn bij de mosselen en kook ze zo snel mogelijk gaar. Gebruik een schuimspaan om de mosselen om te draaien. Als ze openstaan zijn ze klaar.

Schep met een schuimspaan de mosselen uit de pan en serveer op een bergje couscous.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top