1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Cannelloni
  5. cannelloni au gratin

cannelloni au gratin

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-08-2002

Ingrediënten 4 personen


Vulling:1 ui/1 teentje knoflook/1 el plantaardige olie/150 gr diepvriesspinazie(ontdooid)/1 el boter/250 gr gehakt/2 el parmezaanse kaas/1 el room/1 ei/ gehakte verse marjolein of gedroogde oregano/zout/versgemalen peper/250 gr cannelloni
Tomatensaus:1 ui/1 teentje knoflook/50gr bacon/1 el olijfolie/1 el bloem/70 gr tomatenpuree/vers bascilicum(gehakt)/vers marjolein(gehakt)/zout/zwarte peper/375 ml runderbouillon/geraspte cheddar/boter


Verder heb je nodig


Oven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de vulling: pel de knoflook en de ui en hak ze in stukjes.Verwarm de pl. olie in een koekepan.Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn en roer af en toe. Voeg de spinazie toe en bak het mengsel al roerend 1-2 min.Schep de spinazie in een schaal en zet die apart.Verwarm de boter in een pan en bak het gehakt rul.Voeg het gehakt /parmez.kaas/room en het ei toe aan het spinaziemengsel.Breng het geheel op smaak met oregano/peper/zout.Roer alles goed door elkaar.

Bereidingswijze

Vul de canelloni met behulp van een lepel.Voor de tomatensaus:snijd ui/knoflook en bacon in kl.stukjes.Verwarm de olijfolie in een pan en bak de bacon 5 min.Voeg ui/knoflook toe en bak ze zacht.Roer het mengsel af en toe.Strooi de bloem over de bacon en bak het geheel al roerend nogmaals 1 min.Roer de tom.puree door het mengsel en voeg naar smaak bas./marjo/peper en zout toe.Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.Laat de saus 10 min sudderen.Roer het mengsel af en toe.Giet wat saus in een ingevette ovenschaal.Leg de cannelloni in de schaal.Giet de overgebleven saus over de cannelloni.Strooi cheddarkaas over de cann. en een paar klontjes boter.Zeyt de schaal 30 min.in een voorverwarmde oven op 180 ?.Serveer de schotel direkt.

Serveertip

Serveer met een gemengde salade en vers brood of met gekookte groente.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van msweersgehl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van msweersgehl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top