Satesaus

  • Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-08-2002

De perfecte satesaus ( al zeg ik het zelf...)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 1 pot pindakaas
- halve liter volle melk
- 4 knoflookteentjes, geperst
- eetlepel sambal
- halve kop citroenssap
- pakje cocosmelk of 50 gram santen
- 2 theelepels komijn/djinten
- 1 kop ketjap
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 theelepels gemberpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote sauspan

Bereidingswijze

Pindakaas met melk al roerend verwarmen.
Alle ingredienten erdoor roeren en laten sudderen. Als de saus te dik wordt iets water toevoegen.

Serveertip

Lekker bij gehaktballetjes, stukjes kipfilet, kalkoenfilet of stukjes varkenshaas( eventueel eerst gemarineerd in ketap/knoflook)
.
Ook lekker over beetgaar gestoofde groenten: spercieboontjes, kool, tauge.

Laatste reacties

marianneoud avatar
marianneoud 12-01-2006

Ga deze proberen. Dank je wel Marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten