1. Home
  2. Recepten
  3. Satesaus

Satesaus

Door: mwbakker

  •  , Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-08-2002

Ingrediënten 6 personen


- 1 pot pindakaas
- halve liter volle melk
- 4 knoflookteentjes, geperst
- eetlepel sambal
- halve kop citroenssap
- pakje cocosmelk of 50 gram santen
- 2 theelepels komijn/djinten
- 1 kop ketjap
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 theelepels gemberpoeder


Verder heb je nodig


Grote sauspan


De perfecte satesaus ( al zeg ik het zelf...)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pindakaas met melk al roerend verwarmen.
Alle ingredienten erdoor roeren en laten sudderen. Als de saus te dik wordt iets water toevoegen.

Serveertip

Lekker bij gehaktballetjes, stukjes kipfilet, kalkoenfilet of stukjes varkenshaas( eventueel eerst gemarineerd in ketap/knoflook)
.
Ook lekker over beetgaar gestoofde groenten: spercieboontjes, kool, tauge.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mwbakker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top