1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Havermout pannenkoeken
  5. Kaas-havermout-pannenkoekjes

Kaas-havermout-pannenkoekjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2002

Ingrediënten 4 personen


225 gram havermout naturel - 75 gram bloem - 75 gram geraspte oude kaas - 3 eieren - 2 dl. halfvolle melk - zout en peper - 600 gram broccoli-roosjes - 75 gram boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng in een kom de havermout, bloem en kaas. Splits de eieren. Klop de dooiers los en voeg zout en peper naar smaak toe. Meng het dooiermengsel door de havermout. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het havermout-eimengsel. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Verhit een klontje boter in de koekenpan. Schep 3 kleine bergjes beslag in de pan en druk ze zonodig even plat. Bak de pannenkoekjes tot de bovenkant droog is, keren en goudbruin bakken. Zet een bord op een pan heet water en leg de pannenkoekjes op het bord, om ze warm te houden. Bak vervolgens de rest van de pannenkoekjes. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden. Schep de broccoli naast de pannenkoekjes.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer de pannenkoekjes met tomatensalsa.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top