1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Patatas Alioli

Patatas Alioli

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-08-2002

Ingrediënten 6 personen


350 gram aardappelen, 5 eetlepels (1 dl) mayonaise, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels gehakte peterselie, zout.



Aardappelen in knoflookmayonaise. Een tapasgerechtje van Kookstudio Pineapple.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boen de aardappelen goed schoon en breng ze, ongeschild, aan de kook met zout water. Kook ze voor ongeveer 15 minuten. Draai dan de warmtebron uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze beetgaar zijn (dit duurt ook ongeveer 15 minuten).
Maak de knoflook schoon en snij fijn. Hak de peterselie fijn.

Bereidingswijze

Roer in een schaal mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar. De mayonaise moet aan de dunnen kant zijn, je kunt 'm eventueel verdunnen met een beetje azijn of citroensap.
Schil (eventueel) de aardappelen en snij ze in schijfjes van 1.5 cm dik. Schep de aardappelen voorzichtig door het mayonaisemengsel en laat alles ongeveer 15 minuten intrekken alvorens te serveren.

Serveertip

Lekker met brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top