chivito

  • Argentijns, Tussendoortje
  • 10-20 min.

Een Chivito is de Uruguayaanse variant op de hamburger. Het is snel en makkelijk te maken en bovendien overheerlijk! De Chivito omschreven in dit recept is Uruguayaans. Echter, de Uruguayaanse keuken wordt hier (nog) niet vertegenwoordigd, maar de Argentijnse(rio de la plata) keuken lijkt er sterk op.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 plak biefstuk (churrasco de lomo), 1 blaadje sla, paar uienringen, 1/2 gesneden tomaatje in platte stukken, plakje bacon (panceta), 1/2 hard gekookt ei in plakjes, 1 plakje ham, 1 plakje kaas, 2 a 3 olijven zonder pit, 1/2 paprika gesneden in lange stukken, brood; flink wit puntje (hamburger brood is ook mogelijk).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Olijfolie, braadpan of nog beter, een braadplaat

Bereidingswijze

Bak de biefstuk met weinig olijfolie aan beide kanten totdat het halfgaar (medium rare) is (moet sappig blijven). Voeg zout en peper toe. Plaats de kaas, ham en bacon op het vlees. Laat het warm worden en in het geval van de kaas smelten. Voeg naast het vlees in de pan de paprika stukken en uienringen(niet te lang bakken).

Snijd het broodje in twee stukken. verwarm deze ook in de pan. Zodra het broodje warm is het tijd om te beleggen.

Plaats nu op de ene helft van het broodje het plakje sla gevolgd door de plakjes ei. Daarop plaatst u het vlees met de kaas, ham en bacon. Daarop verdeelt u de tomaat, uien, olijven, en paprika. En om het nu af te maken, de andere helft van het broodje op het geheel plaatsen.

Buen provecho!!

Serveertip

Naar smaak, al is het niet erg gebruikelijk, kunt u mayonaise of ketchup toevoegen. Ook (Italiaanse) kruiden zijn mogelijk.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

reyes_via?a avatar
reyes_via?a

Doorsturen

Home Recepten