1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Spekkoek
  5. spekkoek

spekkoek

Door: josianenijssen

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-08-2002

Ingrediënten 4 personen


10 eieren
300 gram basterdsuiker
300 gram roomboter
3 eetlepels gecondenseerde melk (ongezoet)
125 gram bloem
3 zakjes vannillesuiker
1/2 afgestreken theelepel zout

kruiden alleen voor de bruine laag;
4 volle theelepels anijspoeder
8 volle theelepels kaneel
5 volle theelepels kruidnagel
2 volle theelepels nootmuskaat
2 volle theelepels cardemon



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De boter met de melk tot een romige massa roeren. klop de dooiers los en voeg er de basterd- en vanillesuiker aan toe.
klop dit alles tot een schuimige massa, die wat wittig is. deze massa roert u door de boter.
klop nu de eiwitten stijf ( als sneeuw) en meng ze voorzichtig door de botermassa.
roer nu de gezeefde bloem er voorzichtig doorheen. het verkregen beslag verdelen in tweeen. de ene helft laat u wit en aan de andere helft voegt u de kruiden toe voor de bruine laag.
beboter een platte vorm en bak de laagjes een voor een de oven bij een temperatuur van ongeveer 250 gr. C. men moet alleen de bovenkant van de oven aanzetten.
begin eerst met een bruine laag te bakken en eidigen met eveneens een bruine laag. de lagen moeten ongeveer 3 mm. dik zijn (dus per laag is het ongeveer 1 dikke eetlepel beslag) en ongeveer 20 lagen of het liefst nog meer.
tijdens het bakken van de spekkoek mag je het bakblik onder geen voorwaarde uit de oven nemen, dus ook niet voor het opbrengen van een nieuwe laag.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top