1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Souvlaki
  5. Vis souvlaki

Vis souvlaki

Door: ruud40

  • Grieks,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-08-2002

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg. zwaardvis

500 gr. Noorse garnalen

1,5 kop olie

2 citroenen

4 tomaten

4 groene paprika's

8 champignons

zout



4 grote spiesen


Verder heb je nodig


Barbecue of grill


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De schoongemaakte vis in niet te kleine stukjes snijden. De garnalen wassen, even koken en pellen. De tomaten, paprika's en de champignons in stukken snijden. Vis en groenten met zout bestrooien. Om de beurt een stukje paprika, vis, een of twee garnalen, tomaat en champignon aan de spiesen rijgen tot alles op is. De olie kloppen met het sap van de citroenen en er de souvlakia mee bestrijken. Het rooster invetten met olie en op een zacht vuurtje gaar roosteren. Warm opdienen met de " lado-lemono" ( olie-citroenmengsel) Lekker met choriatiki (griekse salade) en frietjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top