stoofvlees met abrikozen en couscous

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Stoofvlees met een arabisch tintje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
ca 300 gr doorregen runderlappen

ca 300gr gesneden uien

1 flesje bier

ca 1 eetl hachee kruiden

1 spaans pepertje

scheutje azijn

125 gr gedroogde abrikozen

150gr sinaasappeljam(ong een halve pot)

4 eetl gembersiroop

zout en peper naar smaak

verse peterselie

ca375 gr cous cous

olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de uien in wat olie en als die beginnen te bruinen voeg je het in blokjes gesneden vlees toe. Als het dichtgeschroeid is, voeg je het bier (licht opgewarmd) toe en vul evt aan met zoveel water tot het vlees net niet onderstaat. Voeg de hacheekruiden toe (het mag wat stevig gekruid zijn) en leg het pepertje boven op het vlees. Doe de deksel op de pan en laat het vlees op een zacht pitje uren lang sudderen.

Ong 45 minuten voor het opdienen verwijder je het pepertje. Je snijd de abrikozen in reepjes en voegt ze aan het stoofvlees toe.


Na een half uur voeg je de jam, de gembersiroop en zout en peper naar smaak toe.

Zet nu een ketel water op. Doe de couscous in een schaal, doe er wat zout, 2 eetl peterselie en een scheutje olie bij. Giet er zoveel kokend water bij dat de couscous net onder staat. Na 5 minuten schep je de couscous goed door.

Serveertip

Op elk bord eerst couscous scheppen en daarop lekker wat stoofvlees. Bestrooien met nog wat verse peterselie.


Lekker met een salade van rauwe geraspte wortel.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

edda_m avatar
edda_m

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten