Italiaanse Quiche met heerlijk Italiaanse ham en kaas

  • Italiaans, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-08-2002

Zowel warm als koud te serveren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Bladerdeeg
? l melk
3 eieren, eierdooier
zout en peper
1 tl vet voor de vorm
3 el paneermelk
150 gram spekblokjes
100 gram rauwe ham zonder vetrand
100 gram gesneden cabanossi
100 gram, jong belegen kaas in dunne reepjes

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het bladerdeeg uitleggen op een met bloem bestrooid werkblad. Maak er een grote plak van. De melk aan de kook brengen. De eieren en de eidooier kloppen met een beetjes zout en met veel peper op smaak brengen. De kokende melk door de eimassa roeren. De oven op 220 gram voorverwarmen. Een springvorm invetten, het deeg erin leggen en wat gaatjes prikken. Strooi er wat paneermeel over. De blokjes spek, ham en worst over het deeg strooien en de reepjes kaas roostervorming erop leggen. Het mengsel van eieren en melk op de quiche gieten en in ongeveer 30 minuten bakken.

Serveertip

Lekker met een koud glas Elzasser wijn

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten