1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gevulde artichoke bodems

Gevulde artichoke bodems

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-08-2002

Ingrediënten 4 personen


* 225 gr champignons
* 15 gr. boter( 1 el)
* 55 gr. kruidenkaas( bv. boursin,bressot of roomkaas
* 2 el walnoten gehakt
* 4 of 6 artichoke bodems(blik)
* 3 el gruyerekaas geraspt
* 2 sjalotjes fijngesneden
* peper en zout versgemalen


Verder heb je nodig


Keukenmachine/koekepan/bakplaat


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In de keukenmachine de champignons klein snijden.De walnoten fijn snijden.

Bereidingswijze

In de koekepan de boter smelten en bak hierin de sjalotjes op medium vuur voor 2a3 min. tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak voor ca 7 min. tot ze droog zijn en het vocht verdampt is.Peper en zout toevoegen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.

In een kom de kaas en de champignons mengen. Doe er de walnoten bij er roer alles goed door elkaar.
Haal de artichoke bodems uit het blik en dep ze droog met keukenpapier.
Vul de bodems met het kaasmengsel.
Plaats ze op een bakplaat lichtjes ingevet of gebruik bakpapier.
Strooi wat geraspte kaas over de bodems en plaats ze in de oven en bak ze in ca 10-15 min. tot de kaas gesmolten is

Serveertip

Heet serveren en garneren met wat peterselie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top