Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kabeljouw met kruiden en citroen.

Kabeljouw met kruiden en citroen.

Door: alleybassey

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-08-2002

Ingrediënten 4 personen


4 stukken verse kabeljouw.
1 citroen.
laurierblaadjes liefst vers.
4 tenen knoflook.
4 eetlepels olijfolie.
bosje verse peterselie.
zout en vers gemalen peper.
4 strengen trostomaatjes.



Eeen simpel maar lekker gerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Citroen in heel dunne plakjes snijden en ze in een bakblik leggen.
Daarop de laurierblaadjes leggen.
Peterselie fijn hakken.
knoflook pletten en klein snijden.
In kom de olie, knoflook, peterselie zout en vers gemalen peper goed door elkaar roeren.

Bereidingswijze

De 4 moten kabeljouw op de citroenplakken leggen en met peper bestrooeien dan de dressing er lekker dik op leggen.In elke hoek een strengetje trostomaatjes
leggen en besprenkelen met wat olie.
Oven voorverwarmen op 200 graden en in ca. 10 minuten gaar laten worden.
De tomaten zijn dan een beetje open gebarsten.

Serveertip

Lekker met een salade en stokbrood.

Tip: Dit kan ook op de bqq klaargemaakt worden maar dan wel af en toe wat olie toevoegen of een bqq met deksel gebruiken en dan dezelfde oventijd aanhouden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alleybassey
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top