1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Zalmsouffles met mascarpone en zalmeitjes

Zalmsouffles met mascarpone en zalmeitjes

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2002

Ingrediënten 4 personen


* 100 gr gerookte zalm
* 4 eieren
* 4 el bloem
* 100 gr. mascarpone
* 40 gr. zalmeitjes
* zout en peper
* verse dragonblaadjes(gehakt) (takje voor garnering)


Verder heb je nodig


Oven, soufflesschaaltjes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden

Bereidingswijze

Hak de zalm helemaal fijn. Klop de eieren los. Roer de zalm met de bloem en de gesneden dragon door het geklopte ei.
Voeg zout naar smaak toe. Houd er rekening mee dat de zalm zout is.
Het mengsel in de licht beboterde schaaltjes doen en snel in de oven zetten.
Bak de souffles gaar in ca. 25-30 min, of tot er een prikker droog uitkomt. De Tijd is afhankelijk van de maat van de schaaltjes.
De souffles zullen een beetje inzakken als ze uit de oven komen.
Serveer met een lepel mascarpone en zalmeitjes.
Garneer met een takje dragon

Serveertip

In plaats van mascarpone gebruik ik meestal creme fraiche. ook de dragon kun je vervangen door fijngesneden salieblaadjes in de souffles te verwerken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top