Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Eenpersoons crumbles met bosvruchten

Eenpersoons crumbles met bosvruchten

Door: myrasimone

  • Engels, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-08-2002

Ingrediënten 6 personen


Vulling: 300 gram aardbeien, 150 gram blauwe bessen, 150 gram bramen, 150 gram frambozen, 2 eetlepels stroop, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel suiker. Toplaag: 120 gram zelfrijzend bakmeel, halve kop havermoutvlokken (geeft een prettige crunch), 90 gram bruine suiker, 100 gram roomboter.


Verder heb je nodig


Pannetje, oven, kom, 6 ragoutbakjes of andere eenpersoons-ovenschaaltjes.


Heerlijk comfort food, lekker als zomers toetje of bij een picknic.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden, vet de ovenschaaltjes in.

Bereidingswijze

Was het fruit en snijd de aardbeien in halfjes of kwartjes. Doe al het fruit in een pannetje met de suiker, de stroop en het citroensap. Doe de deksel op de pan en kook het fruit zachtjes ongeveer 5 minuten op laag vuur, zodat het wat zachter wordt. Verdeel het fruit vervolgens over de ingevette ovenschaaltjes. Meng in een kom het bakmeel, de havermoutvlokken en de bruine suiker door elkaar, maak in het midden een kuiltje. Smelt de boter in een pannetje, laat deze afkoelen en giet hem in het kuiltje in de kom. Meng de boter met de vingers door het meel totdat er een kruimelige substantie ontstaat. Verdeel het kruimeldeeg over de schaaltjes en schuif ze in de voorverwarmde oven. Bak de crumbles ongeveer 25 minuten. Pas op: de bovenlaag wordt erg heet!

Serveertip

Dit gerecht is zowel warm als koud heerlijk, vooral met wat slagroom en/of een bolletje vanille-ijs.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van myrasimone
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top