Surinaamse kip
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail"
Ingrediënten 4 personen
500g kipfilet1/2 zakje gebakken uitjes
3 eetlepels(el) bruine basterdsuiker
2 el azijn
2 el ketjap
2 el tomatenketchup
2 el sambal
1 klein blikje perziken
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 353,97 kcal |
Koolhydraten | 34,01 g |
Eiwitten | 31,69 g |
Vetten | 10,00 g |
Benodigdheden

Bereidingswijze
De klein gesneden stukjes kipfilet zouten en aanbraden. De basterdsuiker, azijn, ketjap, tomatenketchup en de sambal mengen. Deze substantie toevoegen aan het vlees. Wat water bij het vlees doen, dan de uitjes erbij en dit alles een kwartiertje laten sudderen. 5 minuten voor het opdienen de perziken toevoegen.
Serveertip
Serveren met rijst en frisse komkommersalade.
Opmerking:
Ik heb minder sambal gebruikt ipv 2 eetlepels, 1 dessertlepel (1 maat groter dan een koffielepel)