Surinaamse kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-08-2002
  • Surinaamse kip

    Surinaamse kip

    Surinaamse kip

  • Surinaamse kip

    Surinaamse kip

    Surinaamse kip

  • Surinaamse kip

    Surinaamse kip

    Surinaamse kip

Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500g kipfilet
1/2 zakje gebakken uitjes
3 eetlepels(el) bruine basterdsuiker
2 el azijn
2 el ketjap
2 el tomatenketchup
2 el sambal
1 klein blikje perziken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

De klein gesneden stukjes kipfilet zouten en aanbraden. De basterdsuiker, azijn, ketjap, tomatenketchup en de sambal mengen. Deze substantie toevoegen aan het vlees. Wat water bij het vlees doen, dan de uitjes erbij en dit alles een kwartiertje laten sudderen. 5 minuten voor het opdienen de perziken toevoegen.

Serveertip

Serveren met rijst en frisse komkommersalade.

Opmerking:
Ik heb minder sambal gebruikt ipv 2 eetlepels, 1 dessertlepel (1 maat groter dan een koffielepel)



Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

annewenke avatar
annewenke 17-10-2019

Heerlijk, snel en makkelijk recept, suiker en perzik achterwege gelaten....

MvE74 avatar
MvE74 16-10-2018

Zodan, echt lekker. Deze blijft erin bij ons

parel62 avatar
parel62 27-06-2015

Zaterdag iets makkelijks dan is dit een heerlijk recept ! Vandaag met boontjes en rijst .

IZim avatar
IZim 21-03-2015

Vanavond gegeten, lekker hoor dit gaat vaker op tafel komen 😄

IZim avatar
IZim 19-02-2015

Heeft iemand nog een tip welke groente erbij te eten. We eten al zo vaak boontjes dus zou hier wel graag wat anders bij willen eten

parel62 avatar
parel62 27-01-2015

Ger1958 je hebt niet gelogen is inderdaad een makkelijk en smakelijk recept Heb wel wat minder suiker gebruikt en de ketjap verdeeld over Manis en Soja .Was n niet te zoet en inderdaad met het pittige een lekkere combi

ger1958 avatar
ger1958 23-01-2015

Wederom gemaakt en met een volle theelepel sambal Badjak, door het zoet van o.a.de perzik is het dan zeker niet te scherp echter aangenaam pittig !!! Heerlijk recept, snel klaar

TacoLoco avatar
TacoLoco 22-10-2014

was echt super lekker, heb het gegeten met Javaanse boontjes en rijst,..echte topper

adeline43 avatar
adeline43 09-04-2014

Nieuwsgierig, neem je recept mee.Groetjes, Adeline

ger1958 avatar
ger1958 08-04-2014

Heerlijk recept !! Gemaakt met een theelepeltje sambal badjak, mandarijntjes en boontjes !! Heerlijk gegeten en komt zeker vaker op tafel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten