Smulgroet, Ger1958

500g kipfilet
1/2 zakje gebakken uitjes
3 eetlepels(el) bruine basterdsuiker
2 el azijn
2 el ketjap
2 el tomatenketchup
2 el sambal
1 klein blikje perziken
Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail"
De klein gesneden stukjes kipfilet zouten en aanbraden. De basterdsuiker, azijn, ketjap, tomatenketchup en de sambal mengen. Deze substantie toevoegen aan het vlees. Wat water bij het vlees doen, dan de uitjes erbij en dit alles een kwartiertje laten sudderen. 5 minuten voor het opdienen de perziken toevoegen.
Serveren met rijst en frisse komkommersalade.
Opmerking:
Ik heb minder sambal gebruikt ipv 2 eetlepels, 1 dessertlepel (1 maat groter dan een koffielepel)
annewenke 17-10-2019
Heerlijk, snel en makkelijk recept, suiker en perzik achterwege gelaten....
MvE74 16-10-2018
Zodan, echt lekker. Deze blijft erin bij ons
parel62 27-06-2015
Zaterdag iets makkelijks dan is dit een heerlijk recept ! Vandaag met boontjes en rijst .
IZim 21-03-2015
Vanavond gegeten, lekker hoor dit gaat vaker op tafel komen 😄
IZim 19-02-2015
Heeft iemand nog een tip welke groente erbij te eten. We eten al zo vaak boontjes dus zou hier wel graag wat anders bij willen eten