1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. citroensorbetijs

citroensorbetijs

Door: diepvriezer

  • , Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-08-2002

Ingrediënten 6 personen


200 gr basterdsuiker, 3 dl water, 4 citroenen goed geboend, 1 eiwit, gesuikerde citroenschil voor de garnering


Verder heb je nodig


Ijsmachine


De klassieker onder het sorbetijs.
Prikkelend fris en heerlijk zacht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het water met de suiker in een pannetje aan de kook en los de suiker er in op, af en toe even roeren.
Laat dit mengsel 2 minuten sudderen en neem de pan van het vuur en laat het afkoelen
Pers de citroenen doe het sap bij de siroop.
Zeef de siroop en het citrieonsap en laat het mengsel draaien tot het dik is.
Voeg het eiwit bij het ijs en laat het 10-15 minuten draaien tot het stevig is.

Serveertip

De het ijs in schaaltjes of glazen en garneer met gesuikerde citroenschillen.

Sorbetijs kunt u van iedere citrusvrucht maken.
Je hebt 3 dl sap nodig en de schillen.
bv 2 sinaasappels en 2 citroenen



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diepvriezer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top