1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Chocolade truffels met limoen *

Chocolade truffels met limoen *

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-08-2002

Ingrediënten


Sap van 1 limoen
geraspte schil van 1 limoen
75 ml slagroom
200 gr bittere chocolade
gemalen kokos (klapper)
75 gr suiker



Hier lik je je vingers bij af

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe 2 cm water in een grote pan en breng aan de kook. Plaats een metalen kom of kleinere pan erin, en zorg ervoor dat deze de waterspiegel niet raakt. Smelt de chocolade in deze kom of kleine pan. Klop intussen de slagroom met de suiker, limoenschil en limoensap, tot de room iets dikker wordt. Meng met de gesmolten chocolade tot een gladde massa. Haal van het vuur en laat in de ijskast afkoelen. Schep, als het mengsel stijf is, kleine hoeveelheden met een theelepel eruit, en draai er balletjes van terwijl die door de gemalen kokos gerold worden.
Dit laatste stadium is kliederwerk, maar zeker de moeite waard. In plaats van limoenschil, sap en suiker, is het ook mogelijk een likeur, b.v. Triple Sec, Tia Maria, of Creme de Menthe door de room te mengen. De balletjes kunnen ook door cacao, praline, of gemalen noten worden gerold



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top