1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kaasfondue
  6. Kaasfondue

Kaasfondue

Door: theaotten

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-08-2002

Ingrediënten 4 personen


100 gr. boter, 100 gr bloem, 400 gr belegen kaas, 5 dl halfvolle melk, 5 dl bouillon, 1 pakje boursin met knoflook, 2 eierdooiers, peterselie naar smaak, stokbrood



Een heerlijke kaasfondue zonder alcohol

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Peterselie fijn snijden en de kaas raspen. Boter laten smelten ( niet bruin laten worden). Bloem erbij, goed roeren tot een glad mengsel. De melk er in delen bij roeren. De geklopte eierdooiers er doorheen roeren. Dan telkens een scheutje bouillon erbij. Als laatste de kaas en roeren tot een glad mengsel. Vlak voor het opdienen de peterselie er doorheen doen.


n.b. je kan de knoflookboursin ook heel goed vervangen door peperboursin. (is ook erg lekker)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theaotten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top