gehaktballetjes in barbequesaus

  • Nederlands,
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750 gr.rundergehakt,250 gr.varkensgehakt,1 ui gesnipperd,1 eetl.worchestersaus,2 eetl tomatensaus,1 kop verse broodkruimels1 ei losgeklopt.
VOOR DE BARBEQUESAUS;1 kleine ui fijngesnipperd,2 eetl. bloem,1 eetl bruine azijn, 1 eetl bruine suiker,80 ml tomatensaus,1 eetl.worchestersaus,2,5dl. runderbouillon
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

ongeveer 20 minuten 30 min.koeling

Bereidingswijze

gehakt samen in een kom en goed met de hand vermengen samen met de ui,saus,broodkruimels en ei.
mengsel in 6 gelijke porties verdelen en dan hiervan ballen of schijven maken. 30 min.in de koelkast zetten.
2.pan verwarmen en licht met olie bestrijken.schijven op matig vuur 7 min aan beide kanten bakken,1 keer omdraaien. op een bord leggen en afdekken met folie om warm te houden.
3.BARBEQUESAUS;ui op matig vuur 5 min glazig fruiten.bloem erdoor roeren en 1 min.bakken,azijn suiker sausjes en bouillon vermengen en in scheutjes toevoegen.aan de kook brengen en 2 min. laten sudderen onder af en toe roeren. saus over gehaktballetjes gieten en serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

m_backus avatar
m_backus

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten