1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Champignons met tartaarsaus

Champignons met tartaarsaus

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-08-2002

Ingrediënten


250 gr champignons, bloem, peper, zout, ei, paneermeel, frituurvet, 1 eieredooier, citroensap of azijn, 1/8 olie, peterselie, prei, augurkjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De champignons enige malen goed wassen en laten uitlekken. Wat bloem met peper en zout vermengen en de champignons hierin omschudden. Eigeel met zeer weinig water loskloppen, de champignons erdoor halen en daarna door de paneermeel wentelen. De gepaneerde champignons in frituurvet of olie goudgeel bakken. Een mayonaise maken door een eierdooien met peper en zout goed uit te roeren. Druppelsgewijs onder steeds roeren een halve el azijn of citroensap toevoegen. Vervolgens weer druppelsgewijs de olie onder goed kloppen erbij doen. Daarde de fijngehakt peterselie, prei en fijngesneden augurkjes toevoegen en de mayonaise verder op smaak brengen. Je kunt natuurlijk ook kant en klare mayonaise of halvanaise o.i.d. gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van njjkruithof


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van njjkruithof
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top