m'hanncha
- Afrikaans, Banket
- 60-120 min.
met dadels en sinaasappel
Ingrediënten 8 personen
300 gr.amandelen/200 gr. dadels/2 sinaasappels/100 gr. zachte boter voorstrijken/2 theel.kaneelpoeder/50 gr.poedersuiker/100gr.basterdsuiker/5 vellen filodeeg/1 eiBenodigdheden
Keukenmachine/bakpapier
Voorbereiding
Rooster de helft van de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.Maal de geroosterde amandelen samen met de ongebakken amandelen in de keukenmach. fijn.Ontpit de dadels en snij ze fijn.Was en rasp de schil van de sinaasappel
Bereidingswijze
Meng de boter met de kaneelpoeder,poeder en basterdsuiker,sinaasappelrasp,amandelen en dadels. Laat dit mengsel ca 30 min in de koelkast rusten.Ontdooi intussen het filodeeg volgens de gebruiksaanwijzing.Verwarm de oven voor op 180?.Bekleed een bakplaazt met bakpapier.Vouw het filodeeg open, bestrijk de vellen met gesmolten boter,leg ze dakpansgewijs over elkaar en bestrijk de randen met ei.Verdeel de amandelvulling als een streep over het deeg.Rol het deeg strak dicht en bestrijk het met ei.Bak de M'hanncha midden in de oven in ca.20 min. goudbruin
Serveertip
bestrooi de afgekoelde M'hanncha met poedersuiker.Lekker bij muntthee