1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Harira (Marokkaanse soep)

Harira (Marokkaanse soep)

  • Marokkaans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-08-2002

Ingrediënten 4 personen


2 rode uien/2 teentjes knoflook/300 gr lamsvlees/3 eetl. olijfolie/1 eetl.koenjit/1 bl. kikkererwtjes (400gr)/1 pak soep-it basis-tomaat(1 ltr.)/50 gr.vermecelli/6 takjes peterselie/? eetl. suiker//zout/versgemalen peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de uien en de knoflook.Snij het lamsvlees in dobbelstenen.

Bereidingswijze

Verhit de olie met de koenjit in een grote soeppan.Bak de ui.knoflook en het lamsvlees ca.5 min. Voeg 5 dl. warm water toe en laat het ca.45 min.zachtjes koken.Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.Voeg de soep-it,kikkererwten,vermecelli en de suiker toe. Laat de soep ca.15 min. zachtjes koken.Was de peterselie en hak deze fijn.Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel het over 4 kommen Garneer met de peterselie

Serveertip

Lekker met Turks brood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van msweersgehl


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van msweersgehl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top