4 pers; dit dessert kan u gerust een aantal dagen op voorhand klaarmaken.
Men kan het ook in individuele porties invriezen, in een cakevorm, in een tulband...
Klop de room stijf. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot een ruban. Breng het sinaasappelsap (gezeefd!) met de rest van de suiker aan de kook en giet het op de ruban. Klop tot het geheel is afgekoeld. Hiervoor kan men de kom in ijskoud water plaatsen. Spatel de room door het mengsel en parfumeer met de Grand Marnier. Schep in een vorm en plaats in de diepvriezer. Maak ondertussen de coulis: schil en pureer de mango met het sap van de citroen en de suiker. Schraap van de chocolade de schilfers af en zet koel weg. Schil de sinaasappelen ?a vif? , vang het sap op en voeg dit toe aan de coulis. (?a vif? betekent dat men het vruchtvlees tussen de vliesjes uitsnijdt).
Serveer: giet een spiegel van de coulis op het bord en schik de partjes appelsien op de rand, leg 2 sneden van de parfait in het midden. Garneer met de chocoladekrullen en eventueel met een takje munt of de zeste van een sinaasappel.
TIP:Om gemakkelijk chocoladeschilfers te maken kan men een dunschiller gebruiken.
Het verschil tussen ijs en parfait is dat ijs gedraaid wordt in een ijsmachine en parfait niet.