1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Kippenlevertjes
  6. Kippenlevertjes Thais gekruid

Kippenlevertjes Thais gekruid

  • Thais, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-08-2002

Ingrediënten 2 personen


300-400 gr kippenlevertjes
1 dl (Thaise)kippenbouillon (tablet)
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel ketoembar
1 fijngehakte gemberwortel
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel vissaus
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook



I.p.v. kipfilet, kippenlevertjes gebruikt en een beetje van dit en iets weggelaten van dat. Smaakte voortreffelijk!Wij zijn gek op (kippen)lever.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de kippenlevers onder de kraan met koud water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.Maak een marinade van de overige ingredienten en leg de kippenlevertjes erin. Zet de schaal ca. 2 uur afgedekt in de koelkast. (Zelf had ik vergeten de marinade te maken en tijdens wokken heb ik dit erbij geschonken).

Bereidingswijze

Roerbak de levertjes totdat zij beginnen te verkleuren en bijna gaar zijn. Voeg dan de bouillontoe en eventueel nog wat sojasaus. Laat alles nog ca. 5 minuten sudderen tot de levertjes gaar zijn.

Serveertip

Lekker met witte rijst en b.v. snijbonen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top