Chocolade-minttruffels

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 30 personen
1 bekertje creme fraiche,
250 gr. pure chocolade,
3 eetlepels creme de menthe,
3 eetlepels cacaopoeder.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kleine pan of kom, grotere pan, mixer,

Voorbereiding

Laat de creme fraiche op kamertemperatuur komen.

Bereidingswijze

Breek de chocolade boven een kleine pan of kom in stukjes. Zet de pan in een grotere pan met kokend water en laat de chocolade smelten. Klop met de mixer de creme fraiche en likeur erdoor. Laat het mengsel in de koelkast in ca. 2 uur opstijven. Vorm van het chocolademengsel ca. 30 balletjes en rol ze door het cacaopoeder. Laat ze in de koelkast nog ca. 1 uur opstijven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bimmel avatar
bimmel

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten