A la bonne femme (flensjesvulling)

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Hartige flensjesvulling, voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
100 gr bakbacon in blokjes gesneden

30 gr boter

250 gr champignons in plakjes gesneden

150 gr koude kip in stukjes gesneden

1,5 dl koffieroom

zout en peper

takje munt voor de garnering

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de bacon langzaam in een koekenpan 5 minuten op laag vuur uit. Voeg de boter en de champignons toe en bak de champignons onder regelmatig omscheppen 5 minuten op laag vuur. Doe de kip erbij en laat alles door en door warm worden. Neem de pan van het vuur, voeg de room toe zodat de bacon, de champignons en de kip zijn bedekt. Zet de pan opnieuw op het vuur en warm alles zachtjes door. De room niet meer laten koken, anders kan ze schiften. Breng alles op smaak met zout en peper. Server de saus boven op of als vulling in flensjes naar keuze. Garneer de flensjes met blaadjes verse munt.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

flensjes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten