Kalfskroketten (Natriumarm)

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-08-2002

4 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
125 gr mager kalfsvlees

1,5 eetl zoutarme boter of -margarine

3/4 kopje water

stukje ui

wortel

peterselie

tijm

peper

1,5 eetl bloem

citroensap

paneermeel van zoutarm brood

eiwit

frituurvet

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was het vlees en smoor het in 1/2 eetlepel boter of margarine. Voeg het kokende water en de kruiden en specerijen toe. Kook het vlees in ongeveer 30 minuten gaar, snijd het in stukjes. Zeef de bouillon en verdun deze zo nodig tot ruim 1/2 kopje. Smelt de rest van de boter of margarine in een lege pan. Voeg de bloem toe en vermeng deze met de boter of margarine. Schenk bij gedeelten onder goed roeren het vocht bij de massa. Voeg pas nieuw vocht toe wanneer de vorige hoeveelheid zich met de massa heeft vermengd. Roer het vlees door de saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten