zuurvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-08-2002

Zuurvlees op Maastrichtse manier bereid

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gr. mager runderpoulet
2 grote uiten
5 laurierbladen
5 kruidnagelen
groot kopje water
groot kopje azijn
appelstroop/ontbijtkoek
bindmiddel
zout/peter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Uien snijden
evt. vlees in blokjes snijden

Bereidingswijze

Vlees in 100 gr. boter aanbraden, ui erbij tot het glazig is. Dan water, azijn, laurierblad en kruidnagelen erbij. Op een laag pitje ruim 2 uur laten pruttelen. Na 2 uur kruiden verwijderen. Plm. 2 eetlepels appelstroop erdoor roeren en evt. bindmiddel of ontbijtkoek erbij. Patat frites en mayonaise erbij en smullen maar. Ikzelf ben Rotterdamse maar het blijft een heerlijk Limburgs recept.

Serveertip

Is ook lekker met rode kool en gekookte aardappels.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten