groente-ovenschotel

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-08-2002

compleet,slank gerecht van groente, 650 KCAL.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 courgette, 1 aubergine, 1 prei, 250 gr. champignons, 2 teentjes knoflook, 250 gr. spekreepjes, diverse tuinkruiden (kan ook gedroogd), vers gemalen zwarte peper, klein beetje kummel (karweizaad), 2 tomaten, 2 eetlepels fetakaas (in blokjes gesneden), olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal van 2 liter

Voorbereiding

bak de spekjes uit zonder boter, snij de tomaten in blokjes en gooi dit bij de 2 eetlepels fetablokjes, snij courgette, aubergine, champignons in grotere blokjes en de prei in halve ringen, de knoflook in dunne schijfjes.

Bereidingswijze

Oven op 250 graden voorverwarmen. In de ovenschaal; courgette, aubergine, champignons, knoflook, olijfolie en alle kruiden goed met elkaar vermengen. 30 min. in de oven zetten. Regelmatig alles omscheppen. Na ongeveer 25 min. de tomaten met fetakaas en uitgebakken spekjes toevoegen.
Na 30 min. heb je een heerlijk calorie arm groente gerecht.

Serveertip

Dit is in principe zo al lekker maar als je een complete maaltijd van wilt maken kun je er nog 3 aardappels in blokjes gesneden toevoegen (hoeft niet van te voren worden gekookt)
SMAKELIJK ETEN !!

Laatste reacties

Headdamage avatar
Headdamage 09-02-2013

heb het gemaakt met een aardappel er door. super echt lekker heb er ook ietjes witte kool er door gedaan dit had eerst geroerbakt met een uitje. maar ook zonder mijn toevoeging is het heeel erg lekker bedankt. groetjes headdamage

novemberrain18 avatar
novemberrain18 25-01-2006

Neem ik mee!Bedankt! Groetjes Ines

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten