Marmercake
- Banket
- 10-20 min.
Ouderwets lekkere cake met chocolade.
Ingrediënten
250 gr. boter250 gr. suiker
250 gr. bloem
1 zakje vanille suiker
5 eieren
20 gr. cacao
Benodigdheden
Cakevorm 27 bij 8,5
Voorbereiding
Cakevorm invetten. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Roer de zachte boter met stapsgewijs toevoegen van de suiker en de vanillesuiker tot een gladde witte massa en klop zo lang dat de korrels als het ware opgelost zijn.
Voeg een voor een de eieren door de massa en roer het tussen ieder ei goed door. Zeef de bloem en roer het in twee delen door het deeg. Nu niet te lang meer roeren.
Verdeel het deeg in twee gelijke delen en roer in een van de delen de cacao er door. Schep het deeg, wit om bruin, in de cake vorm zodat het er geblokt uit ziet. Bak de cake in het midden van de oven op 160 graden gedurende 1 uur en 15 min. tot 1 uur en 45 minuten. Net zo lang als hij nodig heeft. Je kunt dit testen door een sateprikker in het midden van de cake te steken. Als hij er droog uit komt is de cake klaar.