Brandnetel-spinaziesoep

  • Vegetarisch, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-08-2002

Romige soep met plakjes hardgekookt ei

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 G SPINAZIE / 200 G JONGE BRANDNETELTOPPEN / 2 HARDGEKOOKTE EIEREN - 30 G BLOEM / 25 G BOTER - 1/2 L BOUILLON / 1/2 DL ROOM / PEPER / ZEEZOUT /
NOOTMUSKAAT NAAR SMAAK

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Voorbereiding

Kook de eieren hard

Bereidingswijze

Roerbak de gewassen spinazie en brandneteltoppen in enkele minuten gaar en pureer de groenten met een staafmixer.
Smelt de boter en meng de bloem er met een garde door tot alle klontjes zijn opgelost.
Voeg al roerend de bouillon toe en daarna ook de groentenpuree.
Laat alles even garen.
Roer daarna voorzichtig de room door de niet meer kokende soep en breng die op smaak met peper, zeezout en nootmuskaat.

Serveertip

Garneer de soep met de in plakjes gesneden eieren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bieslookje avatar
bieslookje 16-03-2003

Ik zet deze favoriet, want dit is nostalgie, bij biologieles maakte we brandnetelsoep en brandnetelpannekoekjes klaar. Groetjes van Jose.

natash_a avatar
natash_a 23-08-2002

Lijkt me lekker, maar die brandnetels, pluk je die zelf of kun je ze ook ergens kopen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten