1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Groentegratin met eendenborst

Groentegratin met eendenborst

Door: marcdepester

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-08-2002

Ingrediënten 4 personen


-500 g wortels (geschrapt en in plakjes gesneden)
-500 g koolrabi (gewassen en gesneden in 8 parten en deze parten in plakjes gesneden)
-zout en versgemalen witte peper
-250 g mascarpone kaas
-2 eetlepels citroensap; en 2 eetl.melk
-geraspte nootmuskaat
-2 bosjes gewassen en fijngehakte basilicum
-300 g gerookte eendenborst (in plakken)
-boter om in te vetten



Formidabel met de marcapone/room saus;lekkere ovenschotel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-kook apart de worteltjes en de koolrabi in gezouten water en laat ze circa 5 min blancheren
-afgieten in een zeef en laten schrikken onder koud water
-verwarm de oven op 220?C
-doe de marcopone in een kom en roer het citroensap en de melk erdoor; op smaak brengen met zout,peper en nootmuskaat
-roer de gehakte basilicum erdoor
-vet de ovenschotel in en verdeel de groenten en de eendenborst dakpansgewijs over de schaal
-giet de marcapone room er over
-plaats de schotel op de middelste richel en dit circa 15 min

Serveertip

Geef er een lekkere luchtige aardappelpuree bij, die met verse kruiden en knoflook op smaak is gebracht



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top