kipfilet met mandarijnsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • kipfilet met mandarijnsaus

    Kipfilet met mandarijnsaus

    Kipfilet met mandarijnsaus

Heerlijk en zeer goed voor de lijn met slechts 290 cal.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 blikje mandarijntjes op lichte siroop(nettogewicht ? 200 gram1/2 dl droge witte wijn1/2 kippenbouillontablet2 kleine kipfilets (? 200 gram)peper1 kleine kiwi1/2 eetl. halfzoete abrikozenjam1 theel. aardappelmeelworchestershiresaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Zeef

Bereidingswijze

In zeef boven maatbeker mandarijntjes laten uitlekken. Wijn toevoegen. Met water aanvullen tot 2 dl. In pan doen. Kippenbouillontablet toeovegen. Aan de kook brengen.
Intussen kipfilets onder koud stromend water afspoelen. Bestrooien met peper. Kipfilets in het hete vocht leggen en in ? 10 minuten tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren).
Kiwi dun schillen en in plakjes snijden. Met schuimspaan kipfilet uit pan nemen en op 2 borden leggen.
Op hoog vuur pocheervocht ? 2 minuten laten inkoken. Abrikozenjam en mandarijntjes erdoor roeren. In kopje aardappelmeel met 1 eetl. water tot glad papje roeren. Al roerende aan mandarijnsaus toevoegen. Blijven roeren tot de saus gebonden is.
Op smaak brengen met enkele druppels worchestershiresaus. Op kipfilet de plakjes kiwi leggen. Beetje saus erover schenken. Rest van de saus overdoen in sauskom.

Serveertip

Lekker met rijst en sperziebonen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

casper23 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten