kipfilet met mandarijnsaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Heerlijk en zeer goed voor de lijn met slechts 290 cal.
Ingrediënten 2 personen
1 blikje mandarijntjes op lichte siroop(nettogewicht ? 200 gram1/2 dl droge witte wijn1/2 kippenbouillontablet2 kleine kipfilets (? 200 gram)peper1 kleine kiwi1/2 eetl. halfzoete abrikozenjam1 theel. aardappelmeelworchestershiresausBenodigdheden
Zeef
Bereidingswijze
In zeef boven maatbeker mandarijntjes laten uitlekken. Wijn toevoegen. Met water aanvullen tot 2 dl. In pan doen. Kippenbouillontablet toeovegen. Aan de kook brengen.
Intussen kipfilets onder koud stromend water afspoelen. Bestrooien met peper. Kipfilets in het hete vocht leggen en in ? 10 minuten tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren).
Kiwi dun schillen en in plakjes snijden. Met schuimspaan kipfilet uit pan nemen en op 2 borden leggen.
Op hoog vuur pocheervocht ? 2 minuten laten inkoken. Abrikozenjam en mandarijntjes erdoor roeren. In kopje aardappelmeel met 1 eetl. water tot glad papje roeren. Al roerende aan mandarijnsaus toevoegen. Blijven roeren tot de saus gebonden is.
Op smaak brengen met enkele druppels worchestershiresaus. Op kipfilet de plakjes kiwi leggen. Beetje saus erover schenken. Rest van de saus overdoen in sauskom.
Serveertip
Lekker met rijst en sperziebonen.