Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Stoofschotel met rundvlees en okra's (West-Afrika)

Stoofschotel met rundvlees en okra's (West-Afrika)

Door: underafricanskies

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-08-2002

Ingrediënten


1 eetlepel arachide-olie1 grote ui, fijngehakt900 gram runderstoofvlees, in blokjes van 2,5 cmruim 1 liter water225 gram jonge okra's8 eetlepels egusi-poederzoutversgemalen zwarte pepereventueel een beetje Spaanse peper



* Sauce Grain *De Afrikaanse voorkeur voor slijmerige gerechten blijkt nergens zo duidelijk uit als uit deze traditionele saus. De okra wordt in rondjes gesneden zodat hij de saus kan binden. De saus wordt verder nog gebonden door gemalen meloenpitten (egusi-poeder, eventueel te vervangen door gemalen pompoenpitten).Zojuist heb ik besloten dat we dit morgen (22-08-02) gaan eten, niet met gekookte yams (ik zou niet weten waar ik yams moet kopen), zoals het hoort, maar met aardappelpuree of rijst. Mijn bevindingen zet ik morgenavond als reactie bij het recept.Bron: Koken in Afrika

Ontdek meer:

Voorbereiding

Let op:In het recept staat voor het vlees een kooktijd van 45 minuten aangegeven plus nog eens 15 minuten plus 10 minuten. Mij lijkt het wat kort, maar het is natuurlijk afhankelijk van het vlees dat je kiest. Hou het dus in de gaten, het vlees moet echt gaar zijn.

Bereidingswijze

Laat de olie heet worden in een grote pan en bak de ui bruin. Voeg het rundvlees toe en bak dit bruin. Voeg ruim 1 liter water toe en laat het geheel met het deksel op de pan 45 minuten koken.Was de okra's, verwijder de uiteinden en gooi lelijke of harde peulen weg. Snijd de okra's in plakjes, doe ze bij het vlees en laat nog 15 minuten koken.Meng het egusi-poeder met een beetje water en giet dit mengsel al roerend langzaam bij de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel met het deksel op de pan nog 7-10 minuten koken.

Serveertip

Serveer warm met gekookte yams.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van underafricanskies
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top