1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Senegal: KINKELIBA-THEE

Senegal: KINKELIBA-THEE

  • Afrikaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2002

Ingrediënten


1 liter watergedroogde kinkeliba-blaadjes (reformwinkel/natuurdrogist)suiker naar smaak



* Doute *Kinkeliba, een plant die in vele gebieden tussen Senegal en Benin in het wild groeit, is een natuurlijk urine-drijvend middel dat bovendien een kalmerende werking zou hebben. In Senegal wordt zo veel kinkeliba-thee gedronken dat de overheid de plant verpakt aanbiedt en gebruikers geen verse of gedroogde bladeren meer hoeven te kopen op de markt. Het is een van de soorten kruidenthee die in elk restaurant worden geserveerd. Kinkeliba wordt zo veel gebruikt dat het wordt beschouwd als een wondermiddel voor allerlei kwalen, van verkoudheid tot malaria. Net als bij veel andere Afrikaanse aftreksels zijn er net zoveel variaties van kinkeliba als gebruikers. Sommigen voegen tijdens het trekken een beetje citroensap toe, een paar verse takjes munt of wat citroengras. Liefhebbers van een extra aromatische kinkeliba gebruiken een combinatie van citroen en citroengras.Bron: Koken in Afrika

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een middelgrote pan het water aan de kook. Voeg de kinkeliba-blaadjes toe, zet het vuur laag en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat nog 5 minuten trekken.Zeef de kinkeliba-thee door een stuk kaasdoek in een theepot.

Serveertip

Serveer warm met suiker naar smaak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van underafricanskies


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van underafricanskies
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top