1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Perentaart

Perentaart

Door: riny

  • Italiaans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-08-2002

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg:
150g bloem
60 g basterdsuiker
1 tl citroenrasp
60 g ongezouten koude boter, in kleine blokjes
1 eidooier

Mascarpone room:
125 g mascarpone
60 g basterdsuiker
1 ei
1/4 tl vanille extract
1 el bloem
2-3 el melk, naar behoefte

4 rijpe peren
sap van 1/2 citroen
45 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
1,5 el basterdsuiker
1 el abrikozenjam
1 tl perenlikeur of een andere vruchtenlikeur



Overheerlijk italiaans recept!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng voor het deeg de bloem, de suiker, de citroenrasp en een snufje zout in een kom. Werk de boter erdoorheen en vervolgens de eidooriers en 2-3 theelepels koud water en meng alles tot u een los, samenhangend deeg hebt. Leg het op een met bloem bestoven werkblad en kneed het deeg luchtig; voeg eventueel meer bloem toe. Zet het gewikkeld in plasticfolie circa 30 minuten op een koele plaats

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een taartvorm van 23 cm doorsnede in. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot het groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. Snijd de randjes weg. Bedek het deeg met vetvij papier en vul het met een blindbakvulling, ongekookte rijst of bonen. Bak de vorm va. 15 minuten en laat hem vervolgens afkoelen. Zet de oven op 170 graden.
Meng voor de mascarponeroom de mascarpone, de suiker het ei, het vanille-extract en de bloem (u kunt ook een keukenmachine gebruiken). Doe er indien nodig een beetje melk bij zodat u een smeerbaar room krijgt. Schep de mascaponeroom in de deegbodem en strijk de bovenkant glad.
Schil en halveer de peren, haal het klokhuis eruit en bestrijk de snijvlakken met citroensap. Leg ze in de taartbodem met de brede onderkant naar buiten toe. Misschien moet u de laatste wat bijsnijden, zodat ze allemaal goed aansluiten. Leg een rond stukje peer in het midden en strooi er suiker
overheen. Bak de taart ca. 45 minuten tot hij goudbruin is en de peren zacht zijn
Verhit de abrikozenjam en de likeur met 2 eetlepels water in een steelpannetje. Laat het gehaal al roerend 3-4 minuten zachtjes koken tot de jam gesmolten is. Zeef de jam en bestrijk de peren ermee.

Serveertip

Serveer de taart warm of op kamertemp.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top