1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. ouderwets melksausje

ouderwets melksausje

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-08-2002

Ingrediënten 2 personen


30 gram boter
25 gram bloem
1/4 liter melk
zout
peper
nootmuskaat


Verder heb je nodig


Garde


Melksausje voor over de bloemkool,koolraap of andijvie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter,voeg de bloem toe,verwarm de bloem in de boter zo lang tot het opkomt en geel ziet.Roer goed met een garde en voeg beetje bij beetje de melk toe,maak op smaak met zout en peper. En als laatste lekker wat nootmuskaar eroverheen raspen.
Mocht de saus te dik zijn ,dan nog wat melk erbij en is hij te dun,dan gewoon nog wat laten inkoken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van juut30


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van juut30
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top