Warme kipsalade

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Voor deze smakelijke lunch of maaltijdsalade wordt mals gekookt kippenvlees gecombineerd met groenten en rijst en een milde dressing van chilipepers.
200 Kcal per portie
Bron: Uit de vetarme Italiaanse keuken

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
50 gr gemengde slablaadjes

50 gr babyspinazieblaadjes

50 gr waterkers

2 el chilisaus

2 el droge sherry

1 el lichte sojasaus

1 el tomatenketchup

2 tl olijfolie

8 sjalotjes, gesnipperd

1 teentje knoflook, geperst

350 gr kippenborst zonder vel en botten, in stukjes gesneden

1 rode paprika, in reepjes

175 gr peultjes

1 blik a 400 gr babymais, uitgelekt en in de lengte gehalveerd

275 gr bruine rijst

zout en versgemalen zwarte peper

verse takjes peterselie, als garnering

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schik de gemengde slablaadjes en de spinazieblaadjes op een grote schaal; maak hele grote wat kleiner. Voeg de waterkers toe en meng alles.



Meng in een kleine schaal de chilisaus, sherry, sojasaus en tomatenketchup.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een bakpan of wok. Fruit de sjalotjes en het knoflook 1 min. Voeg de kip toe en bak het vlees onder voortdurend roeren 3-4 min. Voeg de paprika, peultjes, mais en rijst toe en roerbak alles 2-3 min.

Giet de chilisaus erbij en roerbak het geheel nog 2-3 min. tot de saus heet is en pruttelt. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveertip

Schep het kipmengsel op de slablaadjes, meng alles goed, garneer de salade met een takje verse peterselie el serveer meteen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

afvallen-met-omalidy avatar
afvallen-met-omalidy

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten