Flintstone spies

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-08-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
(voorbereidingstijd is ruim 4 uur)


? 300 g biefstuk (runder, voor Fred Flintstone met marinade 1)

? 300 g varkenshaas (Wilma flintstone, met marinade 2)

? ipv varkenshaas kan ook fricandeau, -filet, of hamlappen gebruikt worden.

? ipv runderbiefstuk kan ook -entrecote gebruikt worden.


Marinade 1
? 1 ui (fijngesnipperd)

? 1 cm gemberwortel (fijngesnipperd)

? 1 eetlepel suiker (bruin)

? 1 teentje knoflook (fijngesnipperd)

? 1 theelepel koriander (gedroogd)

? 1 theelepel sambal

? 1? deciliter soja (zout)


Marinade 2
? ? deciliter water

? 1 ui (fijngesneden)

? 1 deciliter ketjap manis

? 1 theelepel koriander (= ketoembar)

? 1 theelepel kurkuma (= geelwortel)

? 1 theelepel maggi

? 1 theelepel sambal

? 1 theelepel sereh (= citroenpoeder)

? 1 theelepel worchestersaus

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vlees in flinterdunne plakjes. Laat het vlees minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast marineren. Dep het vlees droog met keukenpapier. Leg de satestokjes eerst in het water om te voorkomen dat ze verbranden. Rijg het vlees aan de stokjes.

Bereidingswijze

Grill het vlees ca. 4 minuten op de barbecue.

Serveertip

Lekker met rauwkostsalade, geblancheerde courgettes en stokbrood met kruidenboter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten