1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Karamel bonbons

Karamel bonbons

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-08-2002

Ingrediënten


-1/2 l slagroom
-250 g suiker
-1 pakje vanillesuiker
-50 g poedersuiker
-1 eetlepel olie (smaakloos)



Maak zelf met dit eenvoudige recept Uw lekkere karamelbonbons ; dit recept is goed voor 40 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-slagroom; suiker; vanillesuiker in een pan doen
-60 min onder af en toe roeren, laten indampen tot de massa mooi lichtbruin is en dik vloeibaar is geworden
-roer dan de poedersuiker erdoor
-bekleed een bakblik met aluminiumfolie en vouw de kanten recht overeind
-insmeren met olie en de karamelmassa erover verdelen
-als de karamel begint op te stijven, met een scherp mes in blokjes van 1 cm snijden
-daarna verder laten opstijven en laten drogen
-als de karamels volledig zijn afgekoeld overdoen in een bonbonschaaltje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top