1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Karamel bonbons

Karamel bonbons

Door: marcdepester

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-08-2002

Ingrediënten


-1/2 l slagroom
-250 g suiker
-1 pakje vanillesuiker
-50 g poedersuiker
-1 eetlepel olie (smaakloos)



Maak zelf met dit eenvoudige recept Uw lekkere karamelbonbons ; dit recept is goed voor 40 stuks

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-slagroom; suiker; vanillesuiker in een pan doen
-60 min onder af en toe roeren, laten indampen tot de massa mooi lichtbruin is en dik vloeibaar is geworden
-roer dan de poedersuiker erdoor
-bekleed een bakblik met aluminiumfolie en vouw de kanten recht overeind
-insmeren met olie en de karamelmassa erover verdelen
-als de karamel begint op te stijven, met een scherp mes in blokjes van 1 cm snijden
-daarna verder laten opstijven en laten drogen
-als de karamels volledig zijn afgekoeld overdoen in een bonbonschaaltje



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top