1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Preisoep met tuinkers

Preisoep met tuinkers

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-08-2002

Ingrediënten 4 personen


2 middelgrote aardappelen
2 preien
30 gram tuinkers
1 ui
1 teentje knoflook
2 el margarine
1/2 liter groentebouillon
100 gram slagroom
zout
versgemalen witte peper
1 mespunt nootmuskaat
2 tomaten



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappelen schillen, wassen en in dobbelsteentjes snijden.
Prei schoonmaken, wassen en in ringetjes snijden.
De tuinkersblaadjes met een schaar afknippen en in een zeef grondig afspoelen. Een beetje tuinkers apart houden voor de garnering.
Uien en knoflook pellen, fijnsnijden en in de pan met gesmolten boter fruiten.
Groentebouillon en aardappelblokjes toevoegen en het geheel kort laten koken. Op matig vuur ca. 25 minuten laten sudderen. Na ca. 10 minuten de prei toevoegen. 10 minuten later de tuinkers toevoegen. Tot slot de slagroom erdoor roeren en de soep met de staafmixer pureren.
Het geheel nogmaals verwarmen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
De tomaten wassen en in blokjes snijden (kroontjes en pitjes verwijderen).
De soep verdelen over vier borden en garneren met de overgebleven tuinkers en tomatenblokjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_zonder_pakjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_zonder_pakjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top