italiaanse bonen-tonijnsalade

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-08-2002

Italianen eten hun bonen doorgaans warm,maar deze salade heeft zo n authentieke smaak, dat ik vermoed dat zelfs Italianen er dol op zullen zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode ui, in dunne ringen
2 el. witte-wijnazijn
3-4 el rode wijnazijn
350grm.witte bonen ,gekookkt of uit blik
1 blik(190grm ) tonijn in water uitgelekt
2 tomaten in stukjes
1 uitgeperst knoflook
sap van een citroen
3-4 el fijngehakte verse basilicum of peterselie
1th fijngehakte verse salie
2 el olijfolie
1 el kappertjes
zout,versgemalen,zwarte peper 2 tomaten in partjes om te garneren enkel blaadjes snijsla (naar keuze)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Om de ui wat zoeter te maken ,leg de ringetjes met de witte-wijnazijnin een kom.Schenk er water bij tot ze helemaal bedekt zijn. lAAT ZE 30 MIN. WEKEN EN GIET ZE AF .rOER DE OVERIGE INGREDIENTEN,BEHALVE DE PARTJES TOMAAT EN DE SLA ,IN EEN GROTE KOM DOOR ELKAAR .bEKLEED EEN KOM OF EEN SCHAAL MET SLABLAADJES, SCHEP DE SALADE EROP EN GARNEEER DEZE TOMATEN

Serveertip

Vervang de rode ui indien mogelijk door een zoete ui

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten