Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Vlierbessen-appelmarmelade

Vlierbessen-appelmarmelade

Door: kiekendiefje

  • Regionaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-08-2002

Ingrediënten


600 gram vlierbessen400 gram zure appels1 citroen1 kg geleisuiker1 kaneelstokje


Verder heb je nodig


Goed afsluitbare glazen potten


Zowel appelbomen als vlieren vind je volop in Flevoland, daarom noem ik dit een authentiek Flevolands recept.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de bessen en haal ze van de stelen af.Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees klein.Pers de citroen uit en rasp de schil.Doe bessen, appels, citroensap en -rasp met de geleisuiker en het kaneelstokje in een pan en breng het al roerende aan de kook. Laat het 4 minuten pruttelen, verwijder het kaneelstokje en giet de jam in de potten.Meteen afsluiten.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiekendiefje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top