1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Tong Picasso

Tong Picasso

Door: ine61

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-08-2002

Ingrediënten 2 personen


150-200gr tong p.p.? 100 gr boter /wat druiven, halve boogjes ananas,partjes perzik of nectarine / je kan ook een blikje gemengde fruitstukjes nemen maar vers fruit is lekkerder / 1 dl gembersiroop / 2 el. amandelschaafsel /peper en zout /citroenrasp / bloem


Verder heb je nodig


Pan

Tong Picasso
Tong Picasso

Een palet van kleuren zo ziet Tong Picasso eruit.Tongfilet met een garnituur van vruchten dit gerecht is licht verteerbaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het fruit // wrijf de tong in met citroenrasp en wat zout / en dan door de bloem halen / Verhit de boter en bak de tong aan beide kanten en zachtjes laten staan en een keer voorzichtig keren tot de vis gaar is Ca 10 min./ Wat bakvet overgieten in een tweede pan en hier het fruit in warmen dan de gembersiroop erbij gieten en voorzichtig mengen even laten staan .in een droge koekepan de amandelschaafsel goudbruin roosteren

Bereidingswijze

De tong op een bord leggen en het fruit erbij leggen wat gembersaus erover lepelen en het met de amandelschaafsel bestrooien.

Serveertip

Serveren met wat rijst en rauwkost



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ine61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top